Het goede seizoen dat doelman Martin Hansen bij ADO Den Haag afwerkte legt hem geen windeieren. Het Engelse Brighton & Hove Albion overweegt de Deen naar Engeland te halen.

Engelse interesse voor speler van het jaar van ADO Den Haag

 

Hansen heeft bij ADO nog een contract tot 2016. De club kan die verbintenis door een eenzijdige optie openbreken en tot medio 2018 verlengen. Brighton zal daarom een flinke transfersom voor Hansen moeten betalen. De club uit het Engelse Championship is echter zeer gecharmeerd van de doelman en overweegt op korte termijn een bod te doen op Hansen, weet VoetbalPrimeur.

De doelman werd in de zomer van 2014 overgenomen van FC Nordsjaelland en gehaald als vervanger van Gino Coutinho. In zijn eerste seizoen in de Hofstad werd hij door de supporters direct tot speler van het jaar verkozen. Hansen wordt niet alleen bij Brighton genoemd, ook sc Heerenveen heeft de sluitpost op de shortlist staan. De Friezen zoeken naar een vervanger voor de naar Swansea City vertrokken Kristoffer Nordfeldt.

Hansen stond in zijn eerste seizoen bij ADO bij 32 van de 34 competitiewedstrijden onder de lat. De 25-jarige doelman heeft al een avontuur in Engeland achter de rug. Tussen 2006 en 2010 stond hij onder contract bij Liverpool, maar daar brak hij niet door in het eerste elftal.