Door de nederlaag tegen PSV is de achterstand van Feyenoord op de ploeg uit Eindhoven opgelopen tot twaalf punten. Een gapend gat, dat moeilijk te dichten lijkt in het restant van dit seizoen. Zeker omdat de koploper in de eerste zestien wedstrijden van deze eredivisiejaargang in totaal slechts acht punten liet liggen.

Feyenoord vergeet titel: "Voorlopig niet over praten"

Feyenoord heeft dus een wonder nodig om zich alsnog te kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie. "Over de titel moeten we voorlopig niet praten", zegt Karim el Ahmadi dan ook tegen onder meer FCUpdate.nl. Jordy Clasie sluit zich daarbij aan. "We hadden over de titel mogen praten, als we hier hadden gewonnen. Maar dat is niet gebeurd. Nu is voor ons vooral belangrijk dat we ons oprichten en zondag, tegen NAC Breda, weer drie punten pakken."

El Ahmadi baalt ervan dat de rol van Feyenoord in de titelrace uitgespeeld is, vooral omdat de Rotterdammers de laatste maanden prima op dreef zijn. De schade die opgelopen is in de maanden augustus en september doet de ploeg nu de das om. "We spelen niet vanaf het begin van het seizoen met deze selectie", verwijst de middenvelder naar de vele transfers die Feyenoord eind augustus deed. Onder meer El Ahmadi sloot aan, toen de competitie al in volle gang was. "Op dat moment hadden we als club al veel punten verloren. Als we vanaf de eerste speelronde met deze selectie gespeeld hadden, hadden we er waarschijnlijk anders voorgestaan."