Waar PSV vorig seizoen de selectie in januari een impuls gaf met Bryan Ruiz, zit dat er ditmaal niet in. Hoewel de komende maanden de eerste landstitel in zeven seizoenen op het spel staat, vindt de clubleiding zo’n investering niet nodig.

Ook is er geen geld voor. En dus blijft de activiteit van PSV op de transfermarkt zeer bescheiden. Technisch manager Marcel Brands huurde Danny Wintjens als derde keeper en heeft een paar lijntjes gelegd om vóór 2 februari middernacht nog een breedteversterking voor de aanval binnen te halen.

Daarbij moet gedacht worden aan spelers, die bij grote buitenlandse clubs onvoldoende aan spelen toekomen en daarom in aanmerking komen voor verhuur. Daarnaast kijkt PSV ook weer naar de eigen jeugd.

De 17-jarige Steven Bergwijn zou normaal gesproken al bij de A-selectie zijn gehaald, als hij geen last had van een liesblessure. Het is verleidelijk om de aanbieding voor een nieuw driejarig contract, die PSV heeft gedaan aan verloren zoon Zakaria Bakkali, te zien in het kader van de zoektocht naar aanvallende versterking.

Een terugkeer van Bakkali in de A-selectie is echter niet aan de orde. PSV heeft de aanbieding vanuit strategisch oogpunt gedaan om verzekerd te zijn van de opleidingsvergoeding van 310.0000 euro bij een transfervrij vertrek.