Na de openingstreffer van Juventus was Monaco niet meer gevaarlijk. Ze vielen wel aan maar de Italiaanse verdedigers wisten de bal goed bij het doel weg te houden. Na de 2-0 ontkwam Juventus-speler Giorgio Chiellini nog aan een rode kaart. Hij deelde bewust een elleboog uit, maar de scheidsrechter beoordeelde het slechts als een gele kaart. 

Monaco was door dat twee uitdoelpunt genoodzaakt meer risico te nemen en dat leverde ook diverse kansen op. De beste mogelijkheid was vlak voor tijd voor Valère Germain, maar zijn kopbal uit een vrije trap werd door Buffon over de lat getikt.

Door de knappe overwinning in Monaco is Juventus dicht bij de finale. Twee jaar geleden stond de 'Oude Dame' ook in de eindstrijd, maar toen was FC Barcelona met 3-1 te sterk. "Als we de finale halen, zullen we die anders benaderen dan twee jaar geleden", aldus Chiellini.

db: Monaco-Juventus

Juventus bleef overeind en staat net als Real Madrid met een been in de Champions Leage-finale. De return in Turijn staat volgende week dinsdag op het programma.