Southampton-manager Ronald Koeman was zaterdagmiddag even terug in Groningen, de stad waar zijn indrukwekkende voetbalcarrière ooit begon. Een oefenduel met de plaatselijke FC werd vrij eenvoudig gewonnen: 3-0. 

 Koeman: "Weet zeker dat de wedstrijd tegen Feyenoord moeilijker wordt"

 

José Fonte, Sadio Mané en voormalig Feyenoorder Graziano Pellè scoorden namens The Saints. "Het begin was moeilijk", blikte Koeman na het duel terug op de website van zijn club. "We zetten niet goed druk, maar na wat omzettingen ging dat beter. We kregen controle over de wedstrijd en maakten een paar goede goals."

"Toch denk ik dat we meer hadden moeten scoren. Elke vrije trap, elk dood spel-moment was gevaarlijk. Ik ben tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. We zijn weer iets verder dan afgelopen week. In de voorbereiding gaat het er om dat je stappen maakt."

Koeman was te spreken over tegenstander Groningen. "Nederlandse teams willen altijd voetballen. Ze houden van balbezit. Als je dan niet goed druk zet, kom je in de problemen. Dat zag je dus ook aan het begin van de wedstrijd. Nu gaan we toewerken naar donderdag. Ik weet zeker dat de wedstrijd tegen Feyenoord een stuk moeilijker wordt."