De eredivisie is komend seizoen een attractie rijker. Dirk Kuyt (34) heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor één seizoen aan Feyenoord bindt. ,,Maar mijn intentie is om nog vijf jaar het shirt van Feyenoord aan te hebben”, zegt de aanwinst van de Rotterdammers.

 Kuyt terug bij Feyenoord

,,Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden: misschien komt de dag ooit weer dat ik terugkeer. Die komt komend seizoen en dat maakt me echt heel trots. Het geloof dat we met de club echt iets kunnen bereiken, heeft me het laatste zetje gegeven om voor Feyenoord te kiezen”, aldus Kuyt, die gisteren de leiding van zijn club Fenerbahçe op de hoogte stelde van de transfervrije overgang.

Kuyt hoopt dat John Guidetti zijn voorbeeld volgt. ,,Hij heeft aangetoond een echte Feyenoord-speler te zijn. Net als ik had hij heel snel een klik met de fans”, aldus de Nederlander.  ,,Om eerlijk te zijn, ben ik hem na Feyenoord een  beetje uit het oog verloren, omdat hij bij Manchester City niet veel speelde en de Schotse competitie met Celtic in Turkije moeilijk was te volgen. Maar als hij de fitheid en kwaliteit kan leveren die hij destijds had, dan is hij een enorme aanwinst.”