Luis Suárez mag sinds eind oktober eindelijk de wei in voor FC Barcelona sinds zijn schorsing door de FIFA, nadat hij op het WK de Italiaan Giorgio Chiellini in zijn schouder had gebeten. De Uruguayaan wil vanaf nu alleen nog maar vrienden maken op het veld.


De aanvaller wil niet meer vechten op de graszoden. "Het beeld dat ik vecht voor de bal zal bij niemand ooit verdwijnen. Maar ik wil minder ruzie maken met mijn tegenstanders. Nu wil ik alleen nog maar vrienden maken op het veld, zodat ik er niet bij betrokken raak. Ik moet proberen minder te bakkeleien, want dat is slecht voor me geweest", zegt hij tegen het Catalaanse radioprogramma El Club de la Mitjanit.

Luis Suárez.jpg

Hij vervolgt: "Vaak denk ik dat ze achter me aan zitten. Daarom probeer ik nu de dingen niet te laten escaleren en me niet meer te mengen in schermutselingen. Ik kan er nogal slecht uitkomen door alles wat er gebeurd is."

Dat Suárez nog nauwelijks gescoord heeft, baart hem geen zorgen. "Zolang het goed gaat met het team, ben ik tevreden. Aangezien we een genie hebben die aan de lopende band scoort, krijg ik niet alle aandacht. Ik voel me belangrijk door het team te helpen, of dat nou met goals of assists is."