Ajax heeft donderdag op bezoek bij het Fenerbahçe van Robin van Persie een gelijkspel weggegeven. Het weinig verheffende spel van beide ploegen leek een 0-0 als logisch gevolg te hebben, maar een onoplettendheid in de slotfase kostte de ploeg van trainer Frank de Boer een punt: 1-0 verlies.

De Boer dacht met Lasse Schöne in de spits de Turken te kunnen verrassen, maar behalve een afstandschot van Nemanja Gudelj kwam Ajax in de eerste helft amper tot kansen. De Serviër, die zaterdag met een snoeihard schot nog trefzeker was tegen Heracles, haalde vanaf halverwege de vijandelijke helft uit, maar zag zijn pegel net over vliegen.

Van Persie

Even daarvoor had Van Persie een grote kans op de openingstreffer onbenut gelaten. Met een katachtige reflex ranselde Jasper Cillessen een poging van zijn mede-international uit de doelmond.

Van Rhijn

Ricardo van Rhijn, die in de basis mocht beginnen omdat Kenny Tete volgens De Boer rust nodig had, liet zien waarom hij dit seizoen genoegen moet nemen met een reservevol. Samen met de eveneens teleurstellende Viktor Fischer werd de rechtsback na ruim een uur spelen naar de kant gehaald.

Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Beide teams bleven met hun krachten smijten, maar konden in balbezit geen potten breken

Ajax verliest