Nederland had gedurende de hele wedstrijd de betere kansen, maar pas na 66 minuten was het raak. Shanice van de Sanden kopte knap in na een voorzet van Lieke Martens. Van de Sanden speelt tegenwoordig voor Liverpool, maar is geboren in Utrecht waar de openingswedstrijd werd gespeeld.

Nederland had via Lieke Martens en Vivianne Miedema al veel eerder kunnen scoren, maar zij hadden hun vizier niet op scherp staan. Ook na het openingsdoelpunt kreeg Oranje nog kansen, maar het bleef bij één doelpunt. De Noorse vrouwen kregen wel een aantal mogelijkheden, maar waren duidelijk de onderliggende partij.

Donderdag speelt Oranje tegen Denemarken in Rotterdam haar tweede wedstrijd van dit EK. 

db: EK voetbal voor vrouwen

Applaus voor Nooij en Nouri tijdens EK vrouwenvoetbal

Tijdens de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Noorwegen is twee keer geapplaudiseerd, zowel voor oud-international Sylvia Nooij als voor Ajacied Abdelhak Nouri.

In de 32e minuut werd er geklapt voor de vorige week op 32-jarige leeftijf overleden Amsterdamse voetbalster Sylvia Nooij. Zij kreeg een epileptische aanval die ze niet heeft overleefd.

Nouri
In de 34e minuut werd er opnieuw geklapt, ditmaal voor Ajacied Abdelhak Nouri. Nouri zakte vorig weekend in Oostenrijk in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen door hartritmestoornissen en belandde op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck. Daar werd duidelijk dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft.