Wat betreft PSV-topscorer Memphis Depay is het allang niet meer de vraag of hij getransfereerd gaat worden, maar alleen nog wanneer. Bij PSV twijfelt niemand er meer aan, dat hij deze zomer veel geld op gaat brengen. Een transfer naar Engeland is op dit moment het meest waarschijnlijke scenario.

 
Premier League lonkt voor Depay 
 

 De strijd om de aanvaller lijkt zich voorlopig toe te spitsen op twee clubs: Liverpool en Manchester United. Chelsea en Arsenal hebben Depay gewogen en nog te licht bevonden, terwijl Tottenham Hotspur na de zeer concrete interesse van vorig jaar nu niet meer in de markt is. Spurs legde afgelopen zomer nog een superbod van 20 miljoen euro neer in Eindhoven, maar Depay besloot nog een jaar bij PSV te blijven om zich verder te ontwikkelen en de titel te pakken.

United beste kaarten

Liverpool heeft de PSV’er de afgelopen maanden zeer intensief gevolgd en wordt gezien als een outsider om de transferbattle te winnen, terwijl Manchester United gezien de aanwezigheid van Louis van Gaal en diens goede relatie met Cocu, Brands, Gerbrands én Depay de beste kaarten heeft als het besluit voor de PSV’er te gaan.