In Parijs is vrijdagmiddag het laatste hoofdstuk aan dé transfersoap van deze zomer toegevoegd: de 25-jarige Braziliaanse steraanvaller is onder enorme belangstelling gepresenteerd bij Paris Saint-Germain.

 db: Neymar da Silva Santos Júnior

"We willen met Neymar groter worden, sterker. Groter in de wereld. We willen alle prijzen winnen, die er te winnen zijn...", sprak eigenaar Nasser Al-Khelaifi. Neymar voegde eraan toe: "Ik wil groter dromen. Ik zocht een nieuwe uitdaging en die heb ik in Parijs gevonden. Weggaan bij Barcelona was wel de moeilijkste beslissing uit mijn leven." De Braziliaan gaf aan dat hij komend weekend al wil spelen voor zijn nieuwe club.

db: Neymar da Silva Santos Júnior

Uiteraard bleven vragen over de astronomische bedragen niet lang uit. Neymar kocht zijn contract af voor 222 miljoen euro. Daar komt bij dat de Braziliaan nog eens zestig miljoen euro per jaar zou gaan verdienen de komende vijf jaar.

"Hij komt niet voor het geld", maakt eigenaar Nasser Al-Khelaifi echter duidelijk. "Geloof me, hij kan nog veel meer geld krijgen dan dat we hem nu geven. Maar hij volgt zijn hart. Hij wil prijzen winnen. Hij wil geschiedenis schrijven met onze club."

"Niet te duur"

"Of het duur is? Stel me die vraag over twee of drie jaar nog eens. Ik vind niet dat het duur is. We gaan nog meer geld verdienen dan dat we nu betalen. Vóór de komst van Neymar was de club 1 miljard euro waard. Nu is de club 1,5 miljard euro waard."

db: Neymar da Silva Santos Júnior

Vanochtend was het transfercertificaat van Neymar nog niet binnen bij de Fédération Française de Football (FFF), de Franse voetbalbond. Zonder het papiertje kan PSG zijn blikvanger zondag tegen Guingamp niet opstellen, meldt L'Equipe. De Franse sportkrant beweert dat de directie van Barcelona nog geen toestemming heeft gegeven om het certificaat naar de Spaanse bond te sturen.

db: Neymar da Silva Santos Júnior

 Als het certificaat voor zaterdag middernacht niet binnen is, moet Neymar zondag vanaf de tribune toekijken in het Bretonse Guingamp. De Braziliaan lijkt daar zelf niet wakker van te liggen. Gisteren werd hij nog breed lachend vastgelegd op een peperduur jacht in Saint-Tropez.

 db: Neymar da Silva Santos Júnior

Neymar bracht zijn vrienden en familie mee tijdens de presentatie.