PSV heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Andres Guardado over een langer verblijf.

 Met Guardado komt het wel goed. We weten wat hij wil en daar komen we wel uit. Wij kunnen aan zijn voorwaarden voldoen”, aldus technisch manager Marcel Brands van PSV, die drukdoende is de seizoensrevelatie ook de komende seizoenen aan de club te binden.

Bepalend daarbij is de opstelling van Valencia, dat Guardado dit seizoen verhuurt aan PSV. „Het is niet duidelijk wat Valencia wil”, aldus Brands. Guardado staat nog maar één jaar onder contract bij Valencia, dat zal proberen nog te cashen voor de Mexicaanse international.

Met een principeakkoord van Guardado op zak verwacht PSV sterker te staan in de onderhandelingen met zijn Spaanse werkgever. Als Valencia een hoge transfersom vraagt, zou dat de deal op losse schroeven zetten.

Aangezien Guardado al 28 is, zal PSV de volledige transfersom voor de middenvelder moeten afschrijven, omdat zijn transferwaarde na twee, drie extra seizoenen in Eindhoven minimaal zal zijn. Guardado voelt zich gelukkig bij PSV en is tevreden met de bepalende rol in het elftal.