Real Madrid heeft zondagavond verzuimd om de koppositie in de Primera Division te heroveren op FC Barcelona. De ploeg van Rafael Benitez verloor met 3-2 op bezoek bij Sevilla.

Het is pas de eerste nederlaag van het seizoen voor Real Madrid. FC Barcelona, dat eerder op zondag wel wist te winnen, heeft nu drie punten meer en mag zich koploper noemen van de Primera Division.

De avond begon nog wel goed voor Real Madrid, dat via Sergio Ramos op voorsprong kwam. De Spaanse verdediger schoot na iets meer dan twintig minuten spelen prachtig raak met een omhaal uit een corner van Isco.

Ramos raakte daar echter bij geblesseerd en moest even later het veld verlaten voor Raphaël Varane. Na ruim een halfuur spelen bracht Ciro Immobile de thuisploeg al langszij: 1-1.

Sevilla kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Een kwartier na rust was het namelijk weer raak voor de ploeg van trainer Unai Emery via Ever Banega.

Fernando Llorente besliste het duel een kwartier voor tijd door fraai raak te koppen: 3-1. James Rodriguez tekende ver in de blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer, maar dat doelpunt kwam te laat.