Ernest Faber verkoos een avontuur bij NEC Nijmegen boven een avontuur met PSV in de Champions League. Met de Nijmegenaren moet hij zich aankomend seizoen, na één jaar afwezigheid, zien te handhaven op het hoogste niveau.

Rechterhand Cocu hunkert naar eigen succes: 'Mezelf voor de leeuwen gooien'

 

 

"Ik vind dat je altijd op zoek moet gaan naar je plafond. Dat zeg ik altijd tegen mijn spelers en dat pas ik nu ook toe op mezelf. Je hebt tegenwoordig van die mooie karaktertestjes. Als daar elke keer weer uitkomt dat je een leidinggevend type bent, is dat een duidelijk signaal", zegt hij tegen Voetbal International.

Ook Roda JC zag heil in een samenwerking met Faber. "Hier (bij NEC, red.) was het totaalplaatje het best. Ik heb gespeeld voor deze club, een leuke bijkomstigheid. Belangrijkste is dat ik bij NEC een duidelijke structuur zie, een lijn in de club. Een plan om de werkwijze bij het eerste door te trekken naar de opleiding bijvoorbeeld. In dat kader zochten ze nadrukkelijk een trainer die ook omkijkt naar de eigen jeugd."

"Wat ik bij PSV deed, kan iemand anders ook wel. Voor mij was het tijd voor wat nieuws", legt hij uit. "Ik wilde mezelf voor de leeuwen gooien. Andere rol, andere club, andere streek, andere krachtenvelden."