Met competitiedoelpunt nummer 4 gaf Dirk Kuyt 'zijn' Feyenoord het eerste zetje richting drie belangrijke punten. De geroutineerde aanvaller (35) rondde in de tweede helft een mooie aanval op gepaste wijze af. Eljero Elia vergrootte in de slotfase nog de marge (2-0). Daardoor werd PEC Zwolle, na de eerdere 3-0 winst in de beker, voor de tweede keer in vier dagen verslagen.

Ondanks de kansloze nederlaag van enkele dagen eerder had PEC-trainer Ron Jans voldoende aanknopingspunten gezien, waardoor hij vertrouwen had in de wedstrijd van zondag. Zijn toegepaste tactiek had desondanks niet het gewenste effect. Feyenoord was in de eerste helft in de eigen Kuip de bovenliggende partij. Dat overwicht werd door de Rotterdammers toen nog niet omgezet in een doelpunt. Wel had Michiel Kramer in de 35e minuut de openingstreffer op zijn slof, maar de spits van Feyenoord mikte oog in oog met PEC-keeper Mickey van der Hart naast.