Standard Luik heeft zich dinsdag als eerste voor de finale van het Belgische bekertoernooi geplaatst. De club had het eerste duel in de halve finales in Luik al met 2-0 gewonnen en hield in de return in Genk keurig stand: 1-1.

Genk begon moeizaam aan het duel, maar de goal van Nikos Karelis in de 19e minuut gaf de thuisploeg vleugels. Heel even maar, want na de gelijkmaker van Adrien Trebel in de 27e minuut zakte Genk de moed alweer in de schoenen. De Nederlandse doelman Marco Bizot van Genk ging niet helemaal vrijuit bij het afstandsschot van Trebel.

De thuisploeg slaagde er in de tweede helft niet in de wedstrijd te kantelen en het nog spannend te maken.

De tegenstander van Standard in de finale wordt woensdag bekend, als Club Brugge en AA Gent elkaar treffen. Gent verdedigt in het eigen stadion een voorsprong van 2-1.