Maarten Stekelenburg heeft dit seizoen veel kans op speelminuten bij Southampton. De keeper hoopt zich onder de hoede van Ronald Koeman weer in de picture te spelen na twee verloren jaren.
 
Stekelenburg heeft ritme terug: 'We zijn klaar voor Vitesse'
 
 

Door een zware knieblessure bij Fraser Forster heeft Stekelenburg de komende maanden weinig te vrezen van zijn concurrent. 'Maar ik ben tevreden over hoe het nu gaat. Je hoeft niet altijd wat te doen om in je ritme te komen', doelde hij op de betrekkelijk rustige avond die hij had in De Kuip, waar Southampton van Feyenoord won (0-3).

Nadat hij eerst bij Fulham op een zijspoor was geraakt, keepte Stekelenburg (32) afgelopen seizoen slechts sporadisch bij AS Monaco. 'Maar nu ben ik weer eerste keeper', straalde hij voor de camera van FOX Sports. 'En natuurlijk voelt dat lekker.'

Volgende week begint Stekelenburg met het zware werk en bij zijn nieuwe club, als in de Europa League de tweekamp met Vitesse wacht. 'Het was een goed, maar ook pittig trainingskamp hier. Wij zijn klaar voor Vitesse', zei Stekelenburg.