Louis van Gaal heeft de Engelse pers dinsdag om de oren geslagen met vier A4'tjes vol statistieken. De manager van United voelde klaarblijkelijk al aan dat hij vragen zou krijgen over de vele lange balen die zijn ploeg zondag speelde tegen West Ham United (1-1).

 
 

Van Gaal wilde het beeld bestrijden dat zijn ploeg leunt op het hanteren van de lange bal. Dat werd zondag na de wedstrijd neergezet door West Ham-coach Sam Allardyce.

"West Ham speelde 71 procent van de lange ballen richting hun aanvallers. Bij ons was dat maar 49 procent. Het beeld dat United een ploeg is van de lange bal klopt gewoon niet, bovendien gingen de meeste lange ballen diagonaal over het veld om het spel te verplaatsen. Gedurende zeventig minuten lieten we de bal rondgaan. Toen onze goal niet viel, hebben we stijl wat aangepast met inderdaad meer lange ballen. Daarna scoorden we, dus dat was een goede beslissing."

Van Gaal voordat hij wegbeende: "Ik geef jullie deze statistieken. Jullie mogen een kopie maken en ze voorleggen aan 'Big Sam'. Misschien kan hij jullie een goede interpretatie van deze cijvers geven."