Bastian Schweinsteiger debuteerde in november 2002 bij Bayern München en de middenvelder bleef de club altijd trouw. Mogelijk komt het komende zomer van een vertrek. De dertigjarige middenvelder heeft nog een contract voor een jaar en Louis van Gaal, die een goede band heeft met Schweinsteiger, hoopt de international van Duitsland naar Manchester United te halen. Het zou oud-Bayern-spits Roy Makaay niets verbazen als Schweinsteiger naar Old Trafford verhuist.

Van Gaal mag hem graag, maar hier is hij populairder dan Robben en Ribéry
 

“Bastian is een fantastische speler, een wereldkampioen”, zegt Makaay tegen Goal over de middenvelder. “Hij en Van Gaal hadden een uitstekende relatie, dus het zou me niet verbazen als hij naar Manchester United gaat. Ik hoop echter dat hij bij Bayern München blijft. Hij is een kind van de club. Het is bekend dat er spelers zijn waar Van Gaal een goede relatie mee heeft.”

“Thomas Müller is ook zo’n speler, maar hij heeft al stellig gezegd dat hij bij Bayern blijft. Wat betreft Schweinsteiger, weet ik niet wat hij gaat doen. Hij heeft ervaring en hij heeft nog veel waarde voor Bayern München. Hij speelt al achttien jaar bij de club en het zou mooi zijn als hij blijft tot het einde. Voor de fans zou het een aderlating zijn, want hij is populair. Hij is nog populairder dan Arjen Robben en Franck Ribéry.”