Sneijder heeft op dit moment 113 interlands achter zijn naam en aast op het record van Edwin van der Sar (130). Omdat Sneijder pas laat aansloot bij Oranje is het niet zeker of hij vrijdagavond tegen de VS een nieuw streepje achter zijn naam mag zetten.Bert van Marwijk, die Wesley Sneijder tijdens het zilveren WK in 2010 zag excelleren, ziet de discussie rond de middenvelder van Oranje met een glimlach aan.

Van Marwijk gunt het Sneijder 

"De coach bepaalt natuurlijk", zegt Van Marwijk over de wens van Sneijder om tegen de VS minuten te maken. "Ik zou Wesley altijd bij de wedstrijdselectie halen en hem – als de situatie het toelaat – zeker laten invallen. Guus mag zes keer wisselen, dus dan moet er wel ruimte voor Wesley zijn, lijkt me.”

De voormalig bondscoach laat een ’maar’ volgen. "Natuurlijk moet de medische staf wel even kijken hoe hij er fysiek voorstaat, want in de aanloop naar het kwalificatieduel met Letland kan geen risico worden genomen. Mijn ervaring is dat een speler die fit in zijn hoofd is dat vaak ook lichamelijk is. Morgen (vandaag, red.) heeft hij ook nog de hele dag om te herstellen. En wellicht is het raadzaam even goed uit te lopen”, aldus Van Marwijk.

"Wesley is de grote man bij Galatasaray, won de dubbel, speelt goed en is superfit geworden en gebleven. Als Guus alle risico’s heeft afgedekt, zou zijn meespelen voor mij geen enkele discussie zijn. Bovendien snijdt het mes aan twee kanten. De bondscoach kan hem helpen in zijn ambitie én Wesley krijgt een week voor Letland toch weer de kans een paar minuten te wennen aan de jongens om hem heen."