LEEUWARDEN - Henry van der Vegt (43) beseft dat een nieuw onderkomen cruciaal is voor SC Cambuur. De nieuwe technisch directeur (hij treedt per 1 mei in dienst) is vol ambitie in het project van de club gestapt. 

 

Van der Vegt: 'Groeien met Cambuur'

 

 De oud-prof van onder meer Willem II en het Italiaanse Udinese wil verder vooruit met de Leeuwarders, maar sluit tegelijkertijd zijn ogen niet voor het feit dat zij momenteel, op de grenzen van hun mogelijkheden in het huidige stadion, boven verwachting presteren. Dat de ploeg van trainer Henk de Jong zeven duels voor het einde de negende plek bezet, is gezien de begroting en het spelersbudget een wonder.

Wachten op een nieuw besluit

Net als bij Feyenoord, is een volledig nieuw stadion nodig om beide substantieel op te krikken en de sportieve ambities daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken. De club hoopt nog voor de zomer op een definitief besluit van de gemeente. Tot het nieuwe onderkomen in gebruik kan worden genomen (volgens plan medio 2017), blijft handhaving in de eredivisie de grootste uitdaging.

'Je weet dat je hier aan je grenzen zit'

"Je weet dat je hier aan je grenzen zit'', zegt Van der Vegt, die eerder directeursfuncties bij FC/PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Willem II bekleedde. "Het potentieel is er natuurlijk wel, want het is elke twee weken stijf uitverkocht. We willen stap voor stap verder groeien, maar uiteraard is een nieuwe accommodatie daarin belangrijk. De insteek is om met goed beleid een stabiele eredivisieclub te worden en te zorgen voor continuïteit. Iedereen realiseert zich dat wat er nu gebeurt bijzonder is. De club geeft de indruk af te weten waar het vandaan komt. Gaat het goed, dan gaat men niet zweven. Gaat het even wat minder, dan raakt niemand in paniek. Daarmee is de basis goed en dat proberen we nog wat meer uit te bouwen.''

Van der Vegt tekende vandaag een contract voor onbepaalde tijd en volgt Marcel Keizer op, die na dit seizoen trainer wordt van FC Emmen.