Alle pijlen wijzen erop dat Andreas Bjelland zijn avontuur gaat voortzetten op het tweede niveau in Engeland. De verdediger van FC Twente gaat morgen opnieuw een stap in de goede richting zetten om zijn transfer naar Brentford af te ronden.

 'Volgende transfer dient zich aan bij FC Twente: medische keuring in Engeland'

 

Dat meldt The Sun dinsdagavond. De verwachting is dat Bjelland dan met succes de medische keuring doorstaat. Daarmee lijkt Marinus Dijkhuizen, de trainer die Excelsior onlangs inruilde voor Brentford, zijn gewenste defensieve versterking eindelijk binnen te halen.

De naam van Bjelland werd de voorbije dagen al nadrukkelijk met Brentford in verband gebracht. Zo bracht hij volgens TC Tubantia al een bezoek aan de Engelse club, terwijl Ekstra Bladet dinsdag de verwachte transfersom naar buiten bracht. Bjelland moet FC Twente zo'n 2,4 miljoen euro gaan opleveren.

Eerder op de dag nam FC Twente al afscheid van Luc Castaignos. De aanvaller vervolgt zijn carrière in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt. Als ook Bjelland vertrekt, zijn de geplaagde Tukkers van de twee grootverdieners af. Dat is hetgeen dat FC Twente deze zomer noodgedwongen wilde bewerkstelligen.