De gesprekken over de naamsverandering van de Amsterdam Arena bevinden zich volgens de Cruyff Foundation in een stroomversnelling. Op 25 april, de dag waarop Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden, wordt er meer duidelijkheid verwacht.

Bij FC Barcelona, waar Cruijff van 1973 tot 1978 speelde en van 1988 tot 1996 trainer was, wordt sowieso een stadion naar hem vernoemd. Eind maart, een jaar na het overlijden van de 48-voudig Oranje-international, maakte de Spaanse club bekend dat het stadion op het jeugdcomplex de naam van de legende krijgt.


db: Estadi Johan Cruijff

De familie van Cruijff heeft er volgens Thate geen bezwaar tegen als de naam van het stadion, waar Ajax sinds 1996 speelt, eventueel gedeeld zou worden met een sponsor. "Wij hebben aangegeven open te staan voor een combinatienaam, waardoor er ook inkomsten gegenereerd kunnen worden. We begrijpen dat deze plek een bepaalde waarde vertegenwoordigt."

De gesprekken over eventuele naamsverandering nemen veel tijd in beslag. "Het heeft met financiën te maken, met de waarde die het stadion vertegenwoordigt", aldus Thate.