Een fenomenaal doelpunt van Alessandro Florenzi heeft AS Roma aan een punt geholpen in de thuiswedstrijd tegen Barcelona. In Stadio Olimpico eindigde het Champions League-duel in 1-1.

Barcelona kwam na 21 minuten spelen op voorsprong door een treffer van Luis Suarez. De Uruguayaan kopte van dichtbij een voorzet van Ivan Raketic binnen. Volgens de Italianen was aan de treffer een overtreding van Lionel Messi vooraf gegaan, maar arbiter Björn Kuipers wilde er niets van weten.

De gelijkmaker van Roma was tien minuten later van grote schoonheid. Alessandro Florenzi haalde van zeer grote afstand uit en trof prachtig doel.

Na rust was Barcelona de bovenliggende partij. Suarez deed dit keer om niet sportieve gronden van zich spreken. De Uruguayaan blesseerde Roma-doelman Wojciech Szczesny, die zich vervolgens naar de kant moest. Zijn vervanger Morgan De Sanctis kreeg niet al te veel te doen, waardoor de score op 1-1 bleef steken.

Wojciech Szczesny krijgt een schop van Luis Suarez.