Daley Blind: Ik wil een leider worden

Daley Blind: Ik wil een leider worden

Als het aan Daley Blind ligt, dan wordt hij net zo'n goede leider als zijn vader Danny Blind. Op de officiële website van Manchester United geeft de international van Oranje aan dat hij later dezelfde leiderschapskwaliteiten zal hebben als zijn vader, die momenteel assistent-coach is bij het Nederlands elftal.

Manchester United-manager Louis van Gaal stak afgelopen week de loftrompet over Danny Blind, die een echte leider zou zijn. Danny Blind was jarenlang de aanvoerder van Ajax en Oranje en Daley Blind hoopt hem achterna te gaan. "Ik heb de woorden van Louis van Gaal over mijn vader gelezen", aldus de 24-jarige Daley Blind. "Ik hoop dat ik ook een dergelijke leider kan worden. Ik ben nog jong en kan me daarin ontwikkelen."

Daley Blind denkt dat het wel goed. "Een nieuw tijdperk is voor me aangebroken, maar ik weet van mezelf dat ik een leider kan zijn. Ik moet het leren en er vertrouwen in hebben. Ik ben elke dag aan het leren", aldus de van Ajax overgekomen middenvelder, die het altijd met zijn vader over zijn spel heeft. "Ik praat altijd met hem, zowel voor als na de wedstrijden."